Ana içeriğe atla

KABIZLIK Dr Aidin Salih Gerçek Tıp Kitabı

KABIZLIK

KABIZLIK

Sağlıklı insan, her öğünden sonra büyük. abdeste çıkmalıdır. Gün boyu yenen öğün sayısı birden fazla ama büyük. abdest günde bir defa ise kabızlık , iki günde bir ise sağlığın tehlikede olduğuna işarettir. Kabızlık, kronik hazımsızlık belirtisi ve bütün hastalıkların ilk basamağıdır. Klozet kullanmak ve koltuk-sandalyede oturmak kabızlığı tetikler. Antibiyotikler, antidepresanlar, idrar söktürücüler ve demir-kals iyum içeren ilaçlar kabızlığa yol açar. Parkinson, MS, felç gibi nörolojik hastalıklarda kabızlık sık görülür. Kabızlıktan kurtulmak için, öncelikle beslenme düzeltilmeli, 5-6 saatten önce ikinci bir yemek yenmemelidir. Yemekten ı saat önce bir bardak su içilmelidir ("Su" bölümüne bakınız. ) Su bağırsaklardaki kalıntıyı indirir ve bağırsakları harekete geçirir. Günün son öğünü saat ı 7:00- ı 9:00 arası olmalıdır. Saat 2 ı 'den sonra, sindirim durduğu için, hiçbir şey yenmez; yalnız su ve şekersiz bitki çayı içilebilir. Sağlıklı olmak isteyen, yediği her yemekten sonra büyük abdeste çık­madıkca, bağırsakları rahatlatan meyveler ve salata hariç ikinci bir yemek yememeli; bu kurala ömür boyu dikkat etmelidir. Bol meyve ve salata yemek kabızlığı önler. Yemeğin yüzde altmışı çiğ olmalıdır; yüzde kırkı piş­miş yemek ve ekmek olabilir. Örneğin, günlük yemek 1000 gr. ise, 600 gramını meyve, meyve suyu, salata ve bal oluşturmalıdır. Bağırsakların çalışması düzene girene kadar her gün öğütülmüş sinameki, sinameki karışımlarından biri, keten tohumu veya magnezyum sülfata devam edilmelidir. Bağırsaklar düzgün çalışmaya başlayınca kullanım haf- tada bire indirilir ve gerektikçe kullanıl ır. 
Ömür boyu devam eden inatçı kabızl ıklarda müshil ile beraber lavman da yapılması gerekir. Lavman, duruma göre önce hergün, sonra 3 günde bir, sonra haftada bir, sonra 2-3 haftada bir olacak şekil de uygulanır. Sinameki Kullanımı Sağlıklı insanda sindirim artıkları , yemekten 24- 36 saat sonra bağırsak­lardan atılır. • Atıkları n bağırsaklardan geçişi yavaşlar ve kabızlık oluşursa, yemekle veya yemekten sonra sinarneki kullanılır. Aç karna içilen sinameki nin müshil etkisi yoktur. • Öğütülmüş sinameki veya sinameki karışımları günün son yemeğiyle veya yemekten sonra kullanılmalıdır. • Sinamekinin dozunu herkes kendisi belirlemelidir. Bu doz öyle ayarlan- mal ıdır ki sindirim sürecini etkilememeli, sindirimi tamam lanmamış besinin dışarı atılmasına sebep olmamalı, bağırsaklardan gereken hız­ da geçişini sağlamalıdır. Si narnekinin dozu doğru ayarlandığında, al- 1 7 0 dıktan 12 -24 saat sonra büyük abdeste rahatça çıkmak mümkün olur. • Karışık ve fazla yemek yiyip, yediklerini hızla dışarı atmak için siname- ki içenler, sindirim kurallarına aykırı hareket etmiş; sindirim sistemini, besini sindirmeden atmaya zorlamış olur. Bağışıklık sistemi, yapılan bu hataya tepki olarak mide bulantısı, karın ağrısı, baş ağrısı, terleme, hatta bayılma ile karşılık verebilir. Ayrıca sindirilmeyen besin bağırsakla­rı hızla geçerken, kimyasal dengeyi bozarak bağırsaklarda yara oluş­masına sebep olur. • Dört günden fazla süren kabızlığı geçirmek için önce lavman yapılır, sonra sinameki veya herhangi bir müshil kullanılabilir. • Mide ve bağırsaklarda yara varsa, sinameki yerine keten tohumu kullanılır. Yara kapan ınca sinamekiye geçilebilir. Sinameki kanşımlan çı Kabızlık ve hazımsızlık ta yarı yarıya sinameki- nane karışımı veya 30 gr. sinameki + 15 gr. kekik + 15 gr. nane karışımı; Çi Kabızlık, gaz ve hazımsızlık için 30 gr. sinameki + 20 gr. anason + 1 O gr. kekik karışımı; çı Kabızlık ve karaciğer zayı flığı için eşit miktarlarda sinameki + hindi- bağ yaprağı + pelin otu karışımı; 
Bu karışımlar öğütülür ve yemek üzerine serpilerek günde 1 /2-2 çay ka- şığı kullanılır. Sinameki öğütüp zeytinyağ ile yutmak büyük abdeste rahat çıkmayı sağlar. Yemekten sonra bir tutam sinameki çiğnemek de ayn ı sonucu verir. Son yıllarda sinamekinin zararlı olduğundan bahsedilmektedir. Bilakis, sinameki , herkes için faydalıdır. Önemli olan doğru kullanmayı bilmektir. 

Keten Tohumu Kullanımı:1 çorba kaşığı keten tohumu taze öğütülür, biraz bal ile karıştırılıp yutulur, üzeri ne bol su içilir. 
1 kahve kaşığı ısırgan otu tohumu, 3-5 diş dövülmüş sarımsak ve yarım çay kaşığı zencefil eklenirse daha etkili olur. Bu, bağırsakları çalıştırıp kabızlığı önler, şişkinlikleri indirir, kanı temizler, kansere karşı korur, yaraları kapatır. Veya 1 çorba kaşığı keten tohumu 1 00 gram. sıcak veya soğuk su ile karıştırılır, üzeri ne bez sarılıp, 1 - 2 saat bekletilir. Sabah aç karna ve/veya akşam yatmadan önce taneleriyle birlikte içilir. Uyan: • Öğütülmüş keten tohumu bekletilmez! içerdiği omega yağlar şifalı et- kisini kaybeder! • Keten tohumu mutlaka en az bir bardak su ile içilmelidir! Magnezyum Sülfat Kullanımı Sabahleyin aç karna 1 bardak suda 1 tatlı kaşığı veya 1 çorba kaşığı magnezyum sülfat eritip içildiğinde 1 -2 saat sonra büyük abdest gelir. Magnezyum sülfat ( İngiliz tuzu), bağırsakların çalışmasını hızlandırdığı için, yemekten sonra değil, sindirim tamamlandıktan sonra, sabah aç karna içilir. Akşam içildiğinde, sindirilmeyen besin bağırsakları hızla geçerken, bağırsakların kimyasal dengesini bozar. Kan grubu "O" olanlar bazı özel uygulamalarda veya 2 haftada bir magnezyum sülfat kullanabilir. "A", "B" ve "AB" taşıyıcıları ise, haftada bir, haf- tada 2-3 defa veya her gün kullanabilirler. Kaya tuzu gibi doğal bir tuz olan magnezyum sülfat derin tabakalarda­ki toksin ve tuzları çekerek bağırsak yoluyla dışarı atar, ödem çözer, böb­reklerin işini kolaylaştırır, organları temizler. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karaciğer Temizliği Dr Aidin Salih Gerçek tıp kitabı

Karaciğer ve Safra Kesesi Temizlemesi Karaciğer ve safra kesesi temizlemesine başlamadan önce sindirimi düzeltmek; kabızlıktan kurtulmak; mide ve bağırsaklarda yara varsa onları kapatmak gerekir. Sindirim sistemi ancak bu şekilde karaciğer ve safra kesesinden zararlı maddeleri atma gücü kazanır. ("Mide ve bağırsaklar için Öneriler" bölümüne bakınız). https://youtu.be/DcA_LzdHyxU Uyarı: Karaciğer temizlemesine ön hazırlık, kendi kendine tedavi uygulayanlar içindir. Hekim tavsiyesi ile özel tedavi görenlerin ön hazırlık yapmasına gerek yoktur. Önerilen zamanlarda "Karaciğer Temizlemesi 3. Günü uygulamaları yeterlidir. Ön Hazırlık: Hekim farklı bir şey önermediyse, kronik hastalar ve 50 yaşın üstündekiler ön hazırlık yapmalı, sonra 3 gün süren karaciğer temizlemesini uygulamalıdır. Ön hazırlık olarak 28 ile 35 gün boyunca aşağıdaki beslenme programı uygulanır. * Sabahtan öğleye kadar meyve ve salata yenir veya meyve ve sebze suyu içilir. (Limon suyu, greyfurt suy...

10 Günlük Açlık Nasıl Yapılır

10 Günlük Açlık Nasıl Tutulur Dioksinler, ftalatlar, aspartam ve Ti 02 birikintilerinin dokulardan atılması; tümör, ağır kemik hastalıkları, ruhsal hastalıklar; epilepsi ve MS gibi nörolojik hastalıklar, kalp-damar hastalıkları gibi ağır hastalıkların iyileşmesi 10 gün aç kalmadan mümkün değildir. Çünkü yukarıda anlatıldığı gibi açtığın etkisi sadece 5-7. günden sonra hücrelere iner ve bozulan hücreleri iyileştirmeye veya parçalamaya başlar. Oruca başlamadan önceki gece yatmadan önce öğütülmüş sinameki veya magnezyum sülfat alınır, sahurda 1 -2 bardak su içilir. İstenirse magnezyum sülfat sahurda içilir. Bağırsaklar boşaltılmazsa lavman yapılır çünkü oruç sırasında bağırsaklar temiz olmalıdır. İlk 3 gün iftarda 1 -3 yudum, çok istenirse, istenildiği kadar su içilebilir. 3 gün sonra iftar ve sahurda istenildiği kadar su içilebilir. İçilen suyun kalitesi çok önemlidir ("Su" bölümüne bakınız.) Günde t -2 defa soğuğa yakın ılık su ile gusül abdesti alınır. Ne abdest, ne de iç...